Pride, och konsekvenserna efteråt

Jag har genomlidit fyra dagar med EuroPride i Stockholm.

Ondag:
Vi vaknade runt 5 och jag var inte alls så nervös som jag trodde, smällde i mig en macka och åksjukepiller, sen körde mamma oss till tåget, och jag somnade, sov nästan hela vägen, utom när jag åt ännu mer frukost. Halv 10 var vi framme, och vi gick till Jenny, det där med tunnelbana kändes alldeles för krångligt för två norrlänningar, varav en extremt norrlänning (jag tror det tog henne två dagar att förstå på riktigt, att man inte kan stå på vänster sida i rulltrapporna vid tunnelbanorna).
När vi installerat oss hos Jenny så gick vi tillbaka till stan och löste in våra biljetter. I utbyte fick vi ett orange tygband och vår dog tag. Ett halsband med en liten lysande sak längst ner ;P
Den lyste i olika färger också.
Vitt för stolt
Blått för fest
Rött för syndig

Vi gick och kollade på nån dokumentär som jag höll på att somna till, den var inte så jättebra, och dessutom på engelska. Innan vi drog iväg till Tanto så köpte vi 7-dagarskort på tunnelbanan och gick hem och åt middag.
Kvällen bestod mest av att vi träffade Torbjörn som bjöd på ändlöst mycket alkohol, och sen gick vi in på området och lyssnade på musik och dansade lite =)


Torsdag:
Trött och seg,
men det kunde ha varit värre. Jag minns faktiskt inte riktigt vad vi gjorde på förmiddagen, men på kvällen var i det i alla fall Schlagerkväll. Höjdpunkten för min del, dock inte för Mineas, så jag stod där själv nästan hela tiden. Men jösses så bra det var! =D
Har en massa bilder och filmer från den kvällen, det enda jag saknar är en bild på fjollbögen som jag dansade och skrek med till Lena PH =P
När  vi skulle dra hem så ville jag dersperat ha pommes, så vi styrde våra steg mot första bästa gula lysande M, som självklart precis hade stängt! Däremot mötte vi en turist, som stoppade en tjej på cykeln, och frågade, på engelska:
"Ursäkta, men är det här nått sorts gaykvarter?"
Dock hörde jag inte vad hon svarade =P


Fredag:
Fötterna började värka och benen lika så, två dagar i konstant rörelse hade börjat sätta sina spår så att säga.
Vi gick på en teater på eftermiddagen, den var väl sådär, lite osammanhängande och konstig, men vissa saker var ju bra =) Kvällen bjöd på Black Jack, och jag dansade med Minea. Försökte förjäves bjuda upp Frida via sms också, men hon kom inte dit i tid tyvärr. Sen bjöds det bara på skitmusik resten av kvällen, så vi drog hem och laddade upp inför morgondagens parad. Precis innan vi gick hem så beslutade jag mig för att köpa en regnbågsflagga till paraden, och när vi gå från Tanto till tunnelbanan så skriker en gubbe efter mig:
"Hejar du på djurgården!!?"
Näe, jag vet inte hur han tänkte...


Lördag:
Paraden skulle  bli höjdpunkten, och ja, det var kul, men det regnade.. Jättemycket!
Fast det är väl sånt som man får ta helt enkelt, det tog bara två timmar, så det var ju inte så farligt. Synd bara att vi inte såg mer av paraden. Det får väl bli nästa år helt enkelt =)
Vi drog hem, och jag duschade sen sprang vi iväg till Subway och åt oss alldeles för mätta, för att sedan dra in på området igen och stå där i regnet. Det tog mig flera timmar innan jag insåg att man kunde få såna gräsliga regnsaker att dra över huvudet från Swedbank. =P
Jag fick tag i en sån, och sen gick jag en hejdundrans gratisrunda och plockade på mig precis alla gratisgrejer jag kunde. =P
Nu är hela mitt vardagsrumsbord fullt med godis och papper =P Men det löser sig =)
Det blev i alla fall lite för blött för vår del, så vi tog en tidig kväll, satte oss på tunnelbanan. Dock inte ensamma...
Det kom två killar och en tjej och satte sig vid oss, och nästan på en gång så slänger tjejen ur sig till mig:
"Ska vi hångla lite du och jag?"
Jag: Eh.. Näe!
Hon: Men jo! Bara lite grann!
Jag: Men nej, jag vill inte, jag har flickvän!
Hon: Snälla!
Jag: Nej, jag vill inte.
Hon: Du tycker inte om mig...
Jag: Va...? Men jag vill ju inte, jag har ju flickvän.
Hon: Du tycker inte om mig...
Jag vann striden efter mycket om och men, och hon gav sig på en av killarna, och sen gav hon sig på Minea. Ja jag säger då det...


Söndag:
Wohoo! Sovmorgon trodde jag... Vaknade 8 och kämpade för att sova till halv 10 =P
Vi gick en sväng på stan, men fötterna värkte, så vi gick hem och fixade det sista, sen gick vi till tåget. Jag hatar regionaltåg! Det är alltid för få platser, och dessutom blir det alltid nå knas. Som nu!
Vi hade kollat upp, spår 17, vi hittade dig på en gång. Tåget kom in, vi klev på. Det var nästan inga andra som skulle med det tåget (trodde vi). Sen helt plötsligt kommer det in ett tåg som det står Gävle C på, fast på spår 18, och förvirringen blir total. Det visar sig i alla fall att de i sista sekund har bytt spår. Som tur var så kom vi på rätt tåg, ett överfyllt tåg, där folk satt i trapporna för att få plats.
Nästa stora problem kom, när nästan alla från det tåget, skulle med tåget från Gävle mot Sundsvall, och ingen hade platsbiljett. Folk verligen mosade in sig i tåget och slängde sig över första bästa plats. Vi fick sittplats i alla fall =)
Och hem kom jag, strax efter 9 var jag hemma igår kväll, hemma i svinkalla Härnösand. Stryde mina steg ganska direkt till Marre och där somnade jag.


Måndag:
Idag får jag ta konsekvenserna av fem dagar i Stockholm. En jävla massa tvätt!! och fullt med saker på bordet. En massa gratisgodis och lite kläder, och en Lisen som behöver ren bur. Blev trött bara av att skriva det ;)
Kylen är tom också, dumt nog. Får rota i frysen efter nått roligt.

Strax ska jag ner till tvättstugan en sista gång, och sen ska jag och Marre ner på stan. Gå lite, för ovanlighetens skull.

Bilder från veckan kommer upp senare, kanske en och annan film råkar visa sig också, om jag orkar =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0